Dzisiaj jest: 2011

Projekt - "Plener Malarski Cztery Pory Roku w Pieninach"

Projekt dofinansowany ze środków Unii Europejskiej, w ramach konkursu ogłoszonego przez Euroregion Tatry. Partnerami byli Združenie Pre Rozvoj Pienin a Zamaguria oraz Pieniński Park Narodowy.

Realizowany był od września 2004 do września 2005 roku.

Polegał na zorganizowaniu cyklu czterech plenerów malarskich dla młodych plastyków ze szkół w Zakopanem (Zespół Szkół Plastycznych im. A. Kenara) i Kiežmarku (Združenie Strednej Umeleckej Školy).

Spotykali się w Pieninach o każdej z czterech pór roku, aby uchwycić i utrwalić na płótnie ich piękno i niepowtarzalny charakter. Stworzyli oni 171 prac, które są systematycznie prezentowane w galeriach i instytucjach na terenie Polski i Słowacji (Krościenko n.D, Zakopane, Sromowce Wyżne, Stara Lubonia, Kiežmark, Stara Veš.

Zarząd Fundacji

Zobacz gelerię obrazów :

"Niniejszy dokument powstał przy wsparciu finansowym Unii Europejskiej. Wyłączną odpowiedzialność za treść niniejszego dokumentu ponosi Fundacja Dzieci Pienin i w żadnym razie nie może ona być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Unii Europejskiej"